Netwerkbijeenkomst ‘Beleving van de openbare ruimte’

Wilt u meer sturen op de beleving van gebruikers van de openbare ruimte? Vindt u ook dat beeldkwaliteit en technisch onderhoud van de buitenruimte slechts middelen zijn om het uiteindelijke doel te bereiken: tevreden gebruikers! En wilt u ervaringen uitwisselen met andere koplopers, of aansluiten bij nieuwe onderzoeken, projecten en pilots om beter te kunnen sturen op beleving van gebruikers? Dan is deze netwerkbijeenkomst voor u de ideale gelegenheid.

Prijs per persoon: gratis

Datum en locatie:worden doorlopend bekend gemaakt

Omschrijving

Aanleiding

Allerlei partijen in Nederland zijn de afgelopen jaren met dit onderwerp bezig. Zo hebben Nederland Schoon, Gemeente Schoon en NVRD onlangs het onderzoek Zwerfafval en beleving uitgevoerd om te bepalen bij welke schoonheidsgraad de burger echt tevreden is en hoe je die tevredenheid kunt beïnvloeden. En in het openbaar vervoer wordt al jaren actief gestuurd op de beleving van de reizigers via de OV-Klantenbarometer van CROW-KpVV. Inmiddels is duidelijk dat je op vele manieren kan sturen op beleving: afstemmen van de inrichting op de beleving van de gebruikers, monitoren van de  tevredenheid van gebruikers, afstemmen van het onderhoud op de behoefte en leefstijlen, zichtbaar maken van goed gedrag en betrokkenheid, stimuleren van de bewonersparticipatie, prestatie-eisen over beleving opnemen in contracten, et cetera.

Gastgemeente Arnhem, NVRD, Nederland Schoon, Gemeente Schoon en CROW nodigen u graag uit om op deze netwerkbijeenkomst uw kennis over beleving met elkaar te delen.

Doel netwerkbijeenkomst

Het doel van deze netwerkbijeenkomst is om te zorgen dat wij in Nederland optimaal met elkaar samenwerken en van elkaars kennis en ervaring gebruik maken, zodat wij over een paar jaar echt kunnen sturen op de beleving van de openbare ruimte.

De bijeenkomst begint met een paar korte inspirerende verhalen van koplopers over hun ervaringen. Daarna hoort u welke onderzoeken, projecten en pilots er lopen of komend jaar gestart gaan worden om beter te kunnen sturen op de beleving van de openbare ruimte. Vervolgens is er aan netwerktafels volop gelegenheid om je bij initiatieven aan te sluiten, met elkaar mee te denken, of nieuwe samenwerkingen te starten.

Wij zien u graag op 22 september 2016 in Arnhem!
Hans van Ammers (gemeente Arnhem), Bas Peeters (NVRD), Henk Klein Teeselink, (Nederland Schoon), Maya von Harras (RWS Gemeente Schoon) en Harro Verhoeven (CROW)

Programma

Inschrijven

Deze bijeenkomst is gratis voor iedereen. Normaliter betalen niet-partners van CROW Levende Stad €395,- maar voor deze netwerkbijeenkomst wordt geen factuur in rekening gebracht vanwege de samenwerking met NVRD, Gemeente Schoon en Stichting Nederland Schoon. U dient zich wel in te schrijven.

Locatie

Adres: Coehoornstraat 17 te Arnhem (Gebouw CC3, zalen 1,2,3 en 10)

(5 minuten lopen vanaf station Arnhem Centraal)

Parkeren kunt u in Parkeergarage Centraal (navigatieadres: Willemstunnel 1, Arnhem)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *