Annet Muller

 • Ik ben geboren op 2 juli 1970 op de boerderij aan de Oudelanderweg in de Wieringermeerpolder en opgegroeid in een boerenfamilie tussen de varkens, de aardappelen en de suikerbieten.

  Vanuit thuis heb ik mee gekregen om hard te werken, mijn verantwoordelijk te nemen en dat afspraak afspraak is. Ik heb hier ook de liefde voor de natuur meegekregen. Van kinds af aan was ik altijd al buiten bezig met mooie bloemen plukken, mijn sierduiven, de hond en de groentetuin.

  Het was voor mij geen moeilijke keuze om te studeren aan de Tuin- en landschapsinrichting (HBO – IAHL) in Boskoop. Vooral het maken van mooie tuinontwerpen en het leren herkennen van alle planten, bomen en struiken sprak mij erg aan. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de richting ‘Beheer’ met heel veel affiniteit met ontwerp en inrichting. De combinatie van beheer en inrichting vond en vind ik nog steeds belangrijk. Vooral het maken van een ontwerp dat goed te beheren is en dat het beheer goed is afgestemd op het behoud van het ontwerp.

  Hiermee is mijn eerste zoektocht gestart. De zoektocht van beheerbewust inrichten en ontwerpbewust beheren.

  Hierdoor ben ik gaan werken bij verschillende stedenbouwkundige bureaus (Bureau Zandvoort Ordening advies en VHP en beheerfuncties bij DHV en Cyber.

  Vervolgens startte mijn tweede zoektocht: Maken de  mensen de organisatie of maakt de organisatie de mensen?  Door deze tweede zoektocht heb ik de opleiding Organisatie Psychologie gevolgd. Hierdoor kreeg ik inzicht in perceptie, drijfveren, intrinsieke motivatie en groeps- en organisatieprocessen.

  Door deze twee zoektochten is uiteindelijk mijn bedrijf LiSadvies ontstaan. Mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan bij deze twee zoektochten zet ik nu in om mijn bedrijf LiSadvies uit te laten groeien en tot bloei te laten komen.

  Door mijn vakinhoudelijke ervaring op het gebied van de fysieke openbare ruimte te verbinden met mijn kennis, ervaringen en vaardigheden vanuit mijn organisatiepsychologie lever ik met LiSadvies een bijdrage aan het verbeteren van de leefomgeving in samenspel met de gemeentelijke overheid en de bewoners.

 • annet-muller-lisadvies-adviesbureau-voor-de-openbare-ruimte1
  Download CV Annet Muller

  Beknopt mijn werkervaring

  Ik (1970) heb Tuin- en Landschapsbeheer gestudeerd aan de IAHL te Larenstein. Voordat ik als eigenaar ben gestart met LiSadvies, Leefomgeving in Samenspel, heb ik 14 jaar bij Cyber als adviseur/projectleider gewerkt. Door mijn werkervaring als groenontwerper bij gemeente Gouda heb ik mijn schoolkennis om kunnen zetten naar praktijkkennis.

  Als Landschappelijk/Civiel technisch medewerker bij VHP, als specialist Stedelijk Beheer bij DHV en Cyber heb ik mijn vaardigheden als beheerder en beheerbewust ontwerpen verder uitgebreid. Het werken in de (lokale) overheid heeft mij veel gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en besluitvorming gegeven.