Nieuw jaar: Even stilstaan bij 2016 en vooruit kijken naar 2017

Bij de start van een nieuw jaar is het mooi om even stil te staan bij het afgelopen jaar, om daarna weer vooruit te kijken. Begin 2016 bestond LiSadvies alweer 1 jaar. Wat was het spannend om deze sprong te maken. Maar de sprong werd uiteindelijk een super mooie duik in een warm bad.

2016 was ook een jaar van het opstellen van beleidsplannen, beheerplannen, participatie begeleidingstrajecten, mooie bomenverhalen met bijbehorende emoties. Ik heb zelfs tijdens het NCBOR twee werksessie gegeven. De eerste samen met Olaf Stillebroer (gemeente Lansingerland en PPBnootdorp): Voor elke belevingswereld een beheerstrategie op maat de tweede samen met Bram Streppel (accountmanager en Futour, Futur en werkorganisatie Duivenvoorde) |Veranderend beheer: samen nieuwsgierig en grenzen opzoeken. Echt thema’s die blijven spelen in 2017.

In 2016 heb ik ook bestaande samenwerkingen uitgebouwd, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe samenwerkingen aangegaan. Samen met Orie-advies en PPBnootdorp hebben we leren kijken door de ogen van de gebruiker naar de openbare ruimte vanuit beleving.

Deze kijk zorgt ervoor dat we meer omgevingsbewust gaan beheren wat leidt tot een transitie naar een samenleving waarin we het samen gaan doen! Meewerken en gezamenlijk eigenaarschap! Een leefomgeving waar we weer meer betrokken zijn, verbonden zijn met elkaar, waardoor symbolisch het touwtje weer door de voordeur mogelijk is anno 2017! Daar maak ik mij hard voor in 2017 samen met jullie.

Iedereen bedankt voor het afgelopen jaar en ik wens iedereen een belevenisvol en in samenspel een mooi 2017 toe.

Annet Muller
LiSadvies – Leefomgeving in Samenspel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *